Monday, August 11, 2008

bank bibd

today i went to bibd kan menguruskan pasal loan pembiayaan rumah..so aku ke bank bibd tungku link..udah my turn masuk tah ku di bilik no 1..ada one lady yang menguruskan..so keluar masuk lah this lady menguruskan my form ani,udah ia keluar dari dalam bilik..mayb jumpa boss nya kali,so dibagitau nya everything is okey,ganya di minta nya lagi my slip gaji yang original,nyangku nda ku membawa yang original,katanya kami terpaksa lagi meliat tu slip gaji original ah,pasal kami kan memastikan banar kah nda slip gaji yang fotocopy sama dengan yang original(OMG bahapa tah ku kan memfotocopy dangan punya slip,huhuhu)..so rasa nya ku kan minta supaya my apply atu kana approve,belaju tah ku kerumah mengambil slip gaji yang ori and everything,sekali bila ku bebalik semula ke bank,the lady yang tadi atu nda ia ada,so berurusan tah ku lagi sama the other lady,pun sama jua,gambar yang ku bagi untuk mengubahsuai rumah atu nda sesuai katanya,so di panggil nya ketua nya suruh jumpa aku,bila ku jumpai,di bagitau nya lah..yang gambar atu jgn di ambil terlampau hampir,huhuhu..mengapa tah nda di bagitau awal2..susah payah udah ku ke rumah semula ganya kan mengambil slip gaji,fikir ku selesai tah udah.behujan bahapa ku tadi,iatah befikir ku, kenapa tah jalan yang mudah atu di susahkan lagi,yang banar nya jgn tah telampau belurus,karang memakan diri sendiri,apa tah salah nya kitani sebagai orang islam ani membantu,saling tolong menolong..ani nda,makin rumit plng jadinya..padahal bebayar jua tu arah bank ah..bukan nya kami nda membayar, sasak ku eh..sabar saja ku,terpaksa ku mengambil gambar2 lagi di dalam rumah ani.mun esok jua nda kana approve,malas tah ku tu..biar tia allah saja memberi jalan arah ku..

2 comments:

awieworld said...

la, begitu jadinya...letih dibuatnya....itu mungkin polisi meraka apa boleh buat....

lain kali, lebih baik kamu bawak semuanya sekali, ori dan fotocopy, snang kan....

huhuhu...

JiMiE said...

yups..saya pun silap juga .. letih saya..dah lah hujan..terpaksa meredah hujan untuk ke kereta,then drive laju2 balek rumah ambik semua yang ori,datang bank tetap juga kena reject..sakit hati di buat nya